Børn elsker at få læst historier – især historier, hvor de kan genkende sig selv.

Rydendahl Forlag har netop udgivet en ny børnebog ”DING DONG – min lillebror skal døbes”, og den er blevet taget rigtig godt imod. Her kan dåbsbarnets bror eller søster nemlig genkende sig selv – som ivrig deltager i forberedelserne, festen og det kirkelige ritual.

Læs med dit barn – det giver jer en rolig og dejlig stund i en ellers hektisk og støjende hverdag. Dit barns første bog var sikkert en ”bidebog” eller en stofbog med lydeffekter. Babybøger udfordrer barnets behov for at undersøge verden oralt og med hænderne. Og tings evne til at falde nedad (kaste bogen ned fra bordet og træne forældrene til at hente og bringe igen og igen).

For de helt små børn hjælper bøger med at trække forældrene med ind i legen – barnet øver sine sociale kompetencer og sin første kommunikation.

Ding dong - min lillebror skal døbes

Derfor skal du læse med dit barn

For de små, men lidt større, børn er en historieoplæsning nu udviklende på en helt anden måde. Bogen kastes ikke længere rundt, men ligger i hænderne, imens du læser højt og barnet udfolder fantasien i imaginære verdener med spænding og sjov.

At sidde med en fysisk bog i hænderne er ikke det samme som at sidde med en iPad eller en e-reader. Det giver en helt særlig intensitet mellem dig og dit barn, at I kan mærke og vende siderne og dufte bogen. Barnet stiller spørgsmål, svarer på spørgsmål, beskriver billeder, laver lyde ud fra bogens historie. At læse i en bog sætter gang i en masse. Barnet kan ikke trykke på skærmen og få en lyd frem. Lyden skal siges med munden. I en bog rapper anden, hvis barnet selv eller du lægger lyd til. På en skærm skal der bare et tryk til. Der er en anden interaktion mellem dig og dit barn med en bog.

Snart vil barnet være i skolealderen og kan selv læse bøger. Derfor er det en rigtig god idé at starte, når barnet er lille, med at indvie det i bøgernes dejlige univers.

OG som ekstra bonus…

– hygger og pynter bøger på barnets værelse. De trækkes frem igen og igen til godnatlæsningen, og først den ene bog siden den anden bog bliver yndlingsbogen for en periode. Bøger kan noget særligt. Derfor er biblioteker og boghandlere også dejlige steder for dit barn.

Og indrømmet – nyder du ikke også selv at læse med dit barn? Den særlige kvalitetstid alene med dit barn uden støj og forstyrrelser fra skærme og højtalere. Det fås ikke bedre, vel?

Rydendahl Forlag har sit hjerte og sin sjæl i den traditionelle (papir)bog med alle de oplevelser, den giver for både børn og voksne.

Køb Ding Dong – min lillebror skal døbes her

God fornøjelse med læsningen derude!
– Annette Sørensen, ejer af Tekst Review og ekstern redaktør på Rydendahl Forlag