Påskeoverraskelse – og tid til fordybelse!

Af Karina Rydendahl, forlægger

For mig personligt handler påsketiden om det, jeg oplever hvert eneste forår, og som hver gang er et mirakel. Mange måneder i mørke afløses af en EKSPLOSION af nyt liv, lys, håb og energi. Hvert år ved denne tid forundres jeg over, at de golde træer forvandles til blomstrende skønheder. Op af jorden pibler de skønneste små blå, hvide og gule forårsbebudere. For mig er påskeferie en genopstandelse af livet, det, jeg troede var dødt, genopstår som et mirakel. Døden er overvundet. Håbet kommer tilbage. Livet begynder på ny. Det er tid til at se verden i et nyt lys.

Mere fordybelse og væk med larmen …

Og det mirakel fører mine tanker direkte videre til en anden længsel i mig … en søgen efter mere fordybelse og mening. For jeg savner en påsketid, som giver plads til fordybelse i mere åndelig og menneskelig forstand. Hvor påskefrokosten i større grad handler om fællesskab og nære relationer. Hvor havearbejdet åbner mine øjne for livets mirakel og genopstandelsen af det skabte. Hvor forårsrengøringen også handler om at skille sig af med de ting, som larmer i min hverdag, så jeg kan gøre plads til det levede liv – men også en forårsrengøring på et højere plan, hvor tilgivelse, kærlighed og nærhed skal have plads. Tid med ro, åbenhed og rummelighed. 

Disse tanker er kommet til mig i forbindelse med forlagets nye udgivelse … som jeg har glædet mig til at præsentere for jer:

PÅSKEOVERRASKELSEN – En helt ny kunstbog med 65 værker af kunstner Elin Quist!

Efter flere års arbejde kan vi endelig fortælle om vores helt særlige påskeoverraskelse, som udkommer på Rydendahl Forlag om få dage og kan købes fra 5. april 2019. Kunstneren Elin Quist, som jeg har kendt i ca. 17 år, har malet siden 1986, og nogle af hendes malerier har været undervejs i over 30 år. Igennem kunsten fortæller hun om opgøret mellem det gode og det onde. Mødet mellem himlen og jorden og ikke mindst opstandelsen ved Jesus’ lidelseshistorie. 

Motiverne er meget stærke og spænder fra både dystre motiver af dæmoner til budskabet om evigt liv. Bogen er både en kunstbog og samtidig en række refleksioner over de store spørgsmål i livet. 

Vil du møde kunstneren?

Du kan møde Elin Quist i den kommende weekend, hvor hun udstiller en del af sine værker på Nordeuropas største kunstmesse Art Nordic den 5.-7. april 2019 på Lokomotivværkstedet, Otto Bussesvej 5A, 2450 København SV. 

GOD PÅSKE TIL JER ALLE

Klik her for at bestille bogen i webshoppen