Rydendahl Forlag vil gerne være forlag på en anderledes måde

Du skal som forfatter have indflydelse, når du vil udgive en bog – du skal være tæt på, når bogen redigeres, layoutes og markedsføres. Og du skal have et godt udbytte af salget.

Det skal kunne betale sig at være forfatter.

Udgivelsesprocessen

Vi hjælper med at kvalitetssikre dit manuskript, stille skarpt på målgruppen og sørge for at bogen er rentabel.

Hvis du vil udgive en bog og den skal slå igennem, er det vigtigt, at den får et professionelt udtryk, at den passer til målgruppen, at den er let at overskue samt at den er indbydende og nem at gå til.

Det er også vigtigt at bogen er redigeret og korrekturlæst. Derfor har forlaget et samarbejde med redaktionelle medarbejdere, en ekstern redaktør og professionel korrekturlæser. Alle udgivelser redigeres af en redaktør såfremt der er behov for det. Din bog bliver også gennemgået af en professionel redaktionel korrektur af Annette Sørensen fra Tekst Review. Til slut vil en professionel grafiker layoute både indhold og omslag.

Vi distribuerer også din bog. Det vil sige, at vi sørger for at bøgerne ligger sikkert på lager. Vi har indgået en distributionsaftale med Dafolo A/S i Frederikshavn. Dafolo sørger for at alle bestillinger bliver registreret og faktureret og at din bog bliver sendt ud til køberne også biblioteker og boghandlere. Bogen vil kunne bestilles i boghandleren og hos forskellige online salgskanaler.

Vil du udgive en bog hos?

Rydendahl Forlag tilbyder ‘en tilpasset forlagskontrakt’, som adskiller sig fra den typiske forlagsmodel, hvor forlaget betaler omkostningerne og forfatteren typisk får 10-15 % i honorar pr. solgt bog.

Som forfatter på Rydendahl Forlag kan du vælge at betale for størstedelen af de omkostninger, der er forbundet med at producere en bog. Vi klarer redaktion, korrekturlæsning og grafisk opsætning – i samarbejde med dig – og vi udgiver bogen på traditionel vis. Din bog kvalitetssikres og du er dermed garanteret et produkt i høj kvalitet, samtidig med at du får et godt udbytte af salget.

Forfattere hos Rydendahl Forlag får ml. 30-60 % i honorar pr. solgt bog afhængigt af den egenbetaling, som forfatteren kan betale.

‘Udgivelsespakken vil typisk bestå af:’

 • Redaktion
 • Korrekturlæsning
 • Grafisk opsætning af bogens indhold
 • Design af bogens omslag – kreativt som teknisk
 • Udgivelse af bogen – ISBNnummer og oprettelse på bogportalen (som alle boghandlere handler ud fra)
 • Udarbejdelse af pressemeddelelse samt udsendelse af denne til relevante medier
 • Synliggørelse på internettet
 • PR & Markedsføring via de sociale medier ifm. udgivelse
 • Distribution af bogen, mulighed for bestilling via internettet samt lagerleje
 • Afsendelse og fakturering af bøger

Alternativ finansiering

Det kan være at det kniber med at skaffe pengene til at udgive den første bog, eller at kalkulen hænger dårligt sammen. Men det er ikke umuligt at finde finansieringsmuligheder, bare man tænker lidt anderledes. Du kan fx ved hjælp af “Crowdfunding” sælge din bog på forhånd hvor venner, bekendte og alle andre kan donere en lille sum penge. Til gengæld får køberne tilbudt et signeret gratis eksemplar af bogen når den udkommer eller andre ‘gaver’. Vi finansierede fx udgivelsen af Børnebyggerne og Pige på mission ved hjælp af crowdfunding på Booomerang.dk. Det er blot en af mulighederne. Læs mere om Crowdfunding her.

Der er også god mulighed for at du som forfatter kan “finde” pengene i din privatøkonomi. Rydendahl Forlag kan tilbyde et gratis indledende møde med vores samarbejdspartner Palle, som er uvildig økonomisk rådgiver i BoFinans. Palle kan give gode råd og hjælpe med at skaffe finansiering til at udgive din bog. Alle muligheder vil blive holdt åbne, men den rigtige løsning for dig, kræver at Palle får fuldt indblik i din økonomi – så det bruges det indledende møde til.

Overvejer du selv at udgive din bog, så læs mere her

 • I første omgang

  ... kigger vi på dit manuskript

  Vi vil hurtigt vurdere, om vi tager dit manuskript med til det næste nåleøje.

 • Hvis vi går videre

  ... tager vi en snak

  hvor vi får afklaret forventninger og regner på kalkulen. Herefter vil du få det endelige svar.

 • #1

  Nu skal alt det praktiske på plads

  Kalkuler, forlagskontrakter, redaktionsmøder, aftaler, ønsker, drømme og forventninger afstemmes. Vi laver en kontrakt og lægger en plan

 • # 2

  Redaktion

  Hvis bogen trænger til en kærlig redaktionel hånd, skal den have det.

 • # 3

  Korrekturlæsning

  Korrekturlæser sættes i sving og vasker manus rent for stavefejl og sætter kommaerne, hvor de retteligt hører til.

 • # 4

  Grafisk opsætning

  Et smukt budskab skal formidles så det kan læses. Layout og opsætning sker med en rutineret grafikers hjælp.

 • # 5

  Sidste gennemgang

  Forfatter og korrekturlæser kigger selvfølgelig med i sidste runde.

 • # 6

  Tryk

  Forfatter og korrekturlæser kigger selvfølgelig med i sidste runde.

 • # 7

  Markedsføring og udgivelse

  Inden bogen udkommer sætter vi markedsføringen i gang og ser om vi kan få nogle omtaler eller anmeldelser. Bogen sendes til Dansk Bibliotekscentral for at blive katalogiseret og hvis vi er heldige, vil den blive sendt til lektører for materialevurdering.