Hvis du vælger at være selvudgiver – altså udgive din bog selv – så kan det sagtens lade sig gøre.

Der er der mange der vælger at udgive deres bog selv, men som selvudgiver skal du bare være opmærksom på, at du skal gøre alt selv.

Det kan der være mange fordele ved at gøre og der findes forskellige “selvudgiver-forlag” som kan hjælpe med den slags. Fx BoD – Book on Demand og Saxo.

Hvis du har besluttet dig for selv at udgive dit hjertebarn, er her en masse gode tips til hvad du skal være opmærksom på, inden du i begejstringens rus sender din bog til tryk.

Redaktion og korrekturlæsning

Det er altid en god idé at få en redaktør til at læse bogen med kritiske øjne og få skåret ind til benet. Selv hvis du synes, du skriver fantastisk! For der er altid brug for en objektiv vinkel på dit værk, til at vurdere om alt er på plads, om budskabet er tydeligt nok eller om bogens målgruppe er ramt m.v.

Der er under alle omstændigheder brug for en korrekturlæser til at fange stavefejl, formuleringsfejl eller slåfejl. En bog fyldt med korrekturfejl virker ikke professionel. Den bliver sorteret fra af boghandlerne i første hug.

Grafik, layout, trykkeri

Dertil er en grafiker en god idé. Især hvis bogen kræver lidt ekstra layout. Hvis du vil skrive en roman, kan de fleste trykkeriers grafiske afdeling sætte bogen op for dig, og så er det blot omslaget, som måske skal have en kærlig hånd. Timeprisen for grafikerarbejde ligger på kr. 725,- + moms.

Et trykkeri har du også brug for, hvis du vil udgive den som en rigtig bog.